Ma névnapja van.

főoldal | e-mail | oldaltérkép
 
 

Árpafű röviden

Az árpa (Hordeum vulgare) a hideg mérsékelt öv legősibb és ma is legfontosabb gabonaféléje. A pázsitfűfélék közé tartozó gabona az egyik legrégebben háziasított növény. Az árpafű az árpa csíranövénye. Általában 200 nappal kicsírázás után takarítják be, amikor a hajtások magassága még nem éri el a 30 cm-t.

Dr. Yosihide Hagiwara, japán professzor, a Zöld árpa-kivonat című könyv szerzője, húsz éves kutatómunka eredményeként ismerte fel és bizonyította be, hogy közismert növényünk, az őszi árpa tavaszi friss, zöld levele "a Föld tápanyagokban leggazdagabb növénye".

A Zöldárpa legfőbb hatóanyagai

18 aminosav található az árpafűben, beleértve azt a nyolcat, amelyek nélkülözhetetlenek a szervezetünk számára. Különösen gazdag A-, C- és K-vitaminban, tartalmaz még Béta-karotint, B1-, B2-, B6-, C-, E-, H-vitamint, folsavat, panthoténsavat, nikotinsavat, káliumot, kalciumot, magnéziumot, vasat, rezet, cinket, SOD és egyéb enzimeket, növényi fehérjéket és klorofillt.

Számos fontos enzim is jelen van benne, mint a superoxid dismutase (SOD), antioxidánsok, mint az alfa-tokoferol succinate és egy új antioxidáns, a glikozil isovitexin, amely hatékonyabban védi a sejteket az UV-sugárzás ellen, mint az E-vitamin vagy a béta-karotin.



.PI-VÍZ INFORMÁCIÓKBölcsességekBúzafű - ÁrpafűCikkek és írásokCsodás gyümölcsök, zöldségek, termésekÉN megtalálásaFürjtojásTáplálkozásVilágunk csodái