Ma névnapja van.

főoldal | e-mail | oldaltérkép
 
 

Búzafű - a hosszú élet

Ki ne szeretne hosszú, és egészséges életet!?

Sok „csodaszerről” kiáltották már ki, hogy megvan az örök fiatalság titka.

A fiatalodás folyamatától elválaszthatatlan a körültekintő táplálkozás. A búzafű nem ad halhatatlanságot, de a vér tisztításával, és az elhasználódó sejtek fiatalításával csökkenti az öregedés folyamatait.

Általánosan elmondható, hogy az utóbbi évtizedekben a világon az átlagéletkor nem változott számottevően. Pedig úgy gondolhatnánk, hogy a modern társadalmi vívmányok, a fejlődő orvostudomány segítségével lényegesen tovább élhetünk.

A baj az, hogy időközben gyökeresen megváltoztak az étkezési szokásaink. Manapság egy átlagos ember főként mesterségesen feldolgozott ételeken és, és évente kb. négy kilogramm vegyi anyagot fogyaszt el.

A hosszú élet titka nem valami misztikus dolog mint azt sokan gondolják! A titok az egyszerűségben van. A legjobb egy klorofillban gazdag egyszerű étrend, melyben elsősorban friss bio zöldségeket, gyümölcsöket, csíráztatott gabonákat, magvakat, és egyéb tápláló ételeket fogyasztunk. Étkezéseinkbe kevesebb állati eredetű, magas feldolgozottsági színtű étel, és kevesebb mesterségesen előállított vitamin, és étrend-kiegészítő tabletta javasolt. A búzafű hozzáadása egy helyesen összeállított étrendhez minden orvosságnál, vegyszernél, egyéb kiegészítőnél jobban tudja regenerálni a testet.

A testünkben lévő enzimek mennyisége csökken, és hatása az öregedéssel hanyatlik. A test egyre kevésbé tud elbánni a nehéz zsírokkal, a fehérjékkel, és a fölösleges kalóriákkal. A búzafű fiatal enzimjei a segítségükre jönnek, és részt veszek a méregtelenítésben, emésztésben, daganatok és ciszták semlegesítésében. A laboratóriumi kísérletekben és klinikai vizsgálatokban például az egyik ilyen enzim (SOD) hatékonynak bizonyult a szuperoxidok, a fertőzések, az öregedés, a sugárzás, valamint a rossz étel és levegő, vagy a gyógyszerek általi mérgezések miatt bekövetkező sejtsérülésektől.

Egy másik, a kaliforniai egyetemen végzett vizsgálat kimutatta, hogy az egyik friss fűben lévő vegyület képes lehet a nemzőképesség, és a szaporodási teljesítmény fokozására.

A többszörösen telítetlen zsírokból oxigén jelenlétében folyamatosan alakulnak ki a véráramban úgynevezett szabad radikálisok, amelyek hajlamosak bármit szétzúzni a közelükben, és így károsítják testünk szinte minden szervét. A búzafűlé természetes C-, E-vitamin, karotin és antioxidáns tartalma révén biztonsággal és hatékonyan megvéd a szabad radikálisok kialakulásától.

A vasban bővelkedő vér több oxiént tud szállítani a sejtekhez, így hozzájárul a frissességhez, megelőzi a szenilitást. Kísérletek mutatták ki, hogy a búzafűlé kezelések néhány nap alatt képesek akár a vörösvérsejtek számának megduplázására is.


Gisela Finke: Weizengras; Ann Wigmore : Búzafű

.PI-VÍZ INFORMÁCIÓKBölcsességekBúzafű - ÁrpafűCikkek és írásokCsodás gyümölcsök, zöldségek, termésekÉN megtalálásaFürjtojásTáplálkozásVilágunk csodái