Ma névnapja van.

főoldal | e-mail | oldaltérkép
 
 

Lúgos Pi-Víz

MIÉRT FOGYASSZUNK LÚGOS Pi-VIZET?

Az emberi szervezet és a vér lúgos kémhatású, ennek megfelelően a testünkbe bevitt ivóvíznek és táplálékoknak is igazodnia kell ehhez.

Sajnos, a legtöbb ember savas ételeket, húsokat, szénsavas üdítőitalokat iszik, és feszült életvitellel nagy terhelésnek tesszük ki magunkat.

Ahhoz, hogy ezt mérsékeljük, lúgos anyagokra, ionizált vízre és sok zöld táplálékra van szükségünk. Mivel sejtjeink átlagosan 7 évente kicserélődnek, ehhez a folyamathoz lúgos közegre van szükségünk, ezért nagyon fontos, hogy a sejtek megújítása és az öregedés visszaszorítása szempontjából a szervezetünknek biztosítani tudjuk ezt.

A legmegfelelőbb eljárás erre, ha lúgos kémhatású Pi-vizet iszunk, megfelelő mennyiségben. Ezzel rengeteg betegséget megelőzhetünk, valamint megfiatalíthatjuk testünket, bőrünket, szerveinket.

Magyarországon az ionizált lúgos vízről még a szakemberek is keveset tudnak. De ezt az eljárást már 50 éve kutatják Japánban.

Az ionizált lúgos Pi-víz rendszeres fogyasztásával képesek lehetünk a szervezetünkben zajló elsavasodást megállítani, megfordítani, és a normál életfolyamatokat fenntartani, energiaszintünket magasra emelni.

Az ionizáló víztisztító az elektrolízis során a H2O molekulát bontja, egy OH- hidroxid anionra és egy H+ hidrogén kationra.

A tisza semleges (7.0pH) vízben egyenlő számú hidrogén-ionH(+) és hidroxid-ion OH(-) ion található. A savas víz molekuláinak egy oxigén és három hidrogén atomja lesz. A lúgos oldalon maradónak egy oxigén- és egy hidrogén atomja marad. A lúgos oldalon lévő oxigén csak egy hidrogént köt meg, és marad egy szabad töltése (-). Ez teszi alkalmassá, hogy a szervezetben lévő szabadgyököket (töltéshiányosak) megkösse, és a szabadgyökök kémiai reakcióképességét lelassítsa, azaz neutralizálja. Leáll a rozsdásodási folyamat, és a méreganyagok elvesztik kártékony hatásukat.

A szervezetben keringő lúgosabb víz pedig lassabban fog áthaladni a szerveken, sejtfalakon és így jobban képes kimosni azokból a napi savas oxidatív anyagokat, szabadgyököket, mérgeket.

A lúgos Pi-víz akár hatszor jobban hidratál, mint a hagyományos víz, mert mélyebben felszívódik, könnyebben bejut a sejtekbe, és így jobban hasznosul. Ezzel javul a teljes szervezet hidratáltsága, és fokozódnak a méregtelenítő folyamatok. Összességében tehát javul az anyagcsere folyamat is.

Az ionizálás során az oxigén aránya jelentősen megnő, ami könnyen felszívódó, oxigénben dús Pi-vizet eredményez.

A lúgos Pi-víz oxigéntartalma kétszer-háromszor magasabb a hagyományos vízéknél, így általa a szervezetünk friss oxigénnel töltődik fel. A frissen töltött lúgos PI-vizet érdemes 3-5 napon belül elfogyasztani.

A vérben lévő oxigén többek között segíti a környezetszennyezés és gyógyszerfogyasztás által szervezetünkbe kerülő nehézfémek semlegesítését is, mivel a pozitív töltésű fémionokhoz kapcsolódik, és ezzel segíti kiürítésüket. Az oxigénben dús, lúgos közeg nem kedvez a vírusoknak, gombáknak és a káros baktériumoknak sem.

Az ionizált víznek antioxidáns hatása van.

Megköti a szabad gyököket, így segíti leadni a méreganyagokat, mert megfelelő közeget teremt a szervezetnek, hogy az megszabaduljon a savas maradványoktól. Mik ezek? A lebontott és elhasznált tápanyagok a bélrendszerből, a sejtanyagcsere oxidatív termékei, a szervezetbe bekerült savas élelmiszerek, élvezeti szerek, gyógy- és vegyszerek maradványai.

Megelőzhető a reflux, nem kívánt súlyfelesleg, ízületi gyulladás és rengeteg népbetegség, amiben mindenki szenved a túl savas táplálkozás következtében.

Az ionizált Pi-víz nemcsak lúgos, hanem kétszeres, háromszoros oxigéntartalommal rendelkezik, így nagyobb az oxigén megkötő képessége is.

A megfelelő folyadékbevitel felfrissíti bőrünket is, nem lesz száraz, nehezebben kap el fertőzést. A bőrünk az első védvonala a szervezetnek, nagy gondot kell fordítanunk arra, hogy egészséges legyen. Ehhez az első lépés a lúgos víz bevitele, ugyanis ekkor egyrészt csökkenthetjük a bőr öregedését, valamint növelhetjük ellenálló képességét, ami a szervezetünk védelmét segíti elő.

A bőr a méreganyagok kiválasztásának szempontjából is fontos, ugyanis rajta keresztül távozik nagyon sok, a szervezetet károsító méreganyag, és ha ezek koncentrációja megnövekedne a szervezetben, akkor az egészséges bőr sokkal gyorsabban ki tudja választani, eltávolítja a szervezetből.

Ezen felül a lassabb kiválasztással egy magasabb fokú hidratáltságot kapnak a sejtek, a szövetek. Lúgos Pi-víz fogyasztása segíti a vese, máj és bélrendszer tisztítását.

A lúgos Pi-víz fogyasztás a fejfájást is segíthet megelőzni, ugyanis a savas testben sokkal nehezebben tudja a vér szállítani az oxigént, ami a fejfájás legfontosabb oka lehet, viszont a testünk lúgosításával könnyen megelőzhetjük ezt!

Az egyik legfontosabb, hogy az emésztésünk jól működjön, mert az erősen savas ételek, italok, például a szénsavas üdítők és a „nehéz”, zsíros ételek rengeteg savat tartalmaznak. Ha lúgos a szervezetünk, akkor ezeket megfelelően képes semlegesíteni.

Egy erős antioxidáns negatív ORP értékkel rendelkezik.
Az ORP (Oxidation-Reduction Potential) érték egy oldat oxidációs és redukciós képességét jelző szám. Mértékegysége az mV (millivolt). Vagyis az ORP érték egy adott anyag oxidáló vagy éppen antioxidációs hatását jelző érték. Ha ez az érték pozitív, akkor oxidáló hatású az adott anyag, ha negatív akkor antioxidáns, minél alacsonyabb negatív számot mérünk annál erősebb az antioxidációs hatása, és annál kedvezőbb hatással van a szervezetünkre.

A pozitív ORP azt jelenti, hogy az adott anyag erős oxidáns, azaz szabadgyökökkel telített. A negatív ORP érték antioxidáns hatású.

- levegő ORP értéke: + 300-tól + 400-ig
- csapvíz ORP: +250-töl + 400-ig
- szódavíz ORP: + 400
- cukrozott üdítő ORP: + 500
- palackozott víz ORP: +200
- nagyon friss narancslé: - 150 (Ez már antioxidáns ORP érték, mivel negatív)
- lúgos víz ORP értéke eléri a -300 - -700-at!!!
(A számok tájékoztató jellegűek)

Egyetlen víz sem képes ezt az antioxidáns teljesítményt megvalósítani. A lúgos víz a legerősebb antioxidáns, mely a sejtek rombolásának a kockázatát, a rombolás mértékét tudja lecsökkenteni, azt, amely rákot, és számtalan egyéb ismert betegséget okozhat.

Mikor ne igyunk lúgos vizet?

A tápanyagok emésztéséhez elengedhetetlen a savas közeg, a gyomorsav aktív munkája. Tehát a fő komplex étkezések esetén jobban tud dolgozni a gyomorsav, ha az nincsen közömbösítve éppen lúgos vízzel. Tehát körülbelül 1 órán belül a nehezebb fő étkezés után ne ígyunk lúgos vizet. Ez idő közben a gyomortartalom lassan ürülni kezd, ahogy a vékonybél felé tolódik el az emésztőcsatornában így a gyomorsav előemésztésével a lúgos víz már nem kerül aktív kapcsolatba, amely lassíthatná az emésztést.

A megelőzés az egyik legfontosabb dolog, ugyanis ezzel biztosíthatjuk szervezetünk számára a megfelelő, egészséges körülményeket a működéséhez, hozzá tudjuk segíteni a betegségek megelőzéséhez és kezeléséhez.

 

A fenti leírás kizárólag tájékoztató jellegű. A vízionizáló nem gyógyászati eszköz. Nem arra szolgál, hogy bármiféle betegséget diagnosztizáljon, kezeljen vagy gyógyítson. Az ionizált lúgos víz fogyasztása nem helyettesíti a szakorvosi ellátást.


.PI-VÍZ INFORMÁCIÓKBölcsességekBúzafű - ÁrpafűCikkek és írásokCsodás gyümölcsök, zöldségek, termésekÉN megtalálásaFürjtojásTáplálkozásVilágunk csodái