Árpafű hatásai
Milyen hatást gyakorolnak az emberi szervezetre: - Klorofill: Zöld növényi festékanyag, a növények vére. Méregteleníti a szervezetet a káros anyagoktól, nehézfémektől, segít a vérszegénységben szenvedőknek, vérképző. A klorofillnak gyulladáscsökkentő szerepe is van, megszünteti a kellemetlen szájszagot, dezodoráló hatású, ezért gyomorpanaszokkal küzdőknek, erős dohányosoknak, fokhagymát kedvelőknek is ajánlott a fogyasztása.
- SOD: A zöldárpa bővelkedik a számunkra létfontosságú enzimekben, többek között az egyik leggazdagabb SOD (superoxid dismutáz) enzimforrás. Az SOD egy különleges hatású antioxidáns, ami jelentősen lassítja az öregedési folyamatokat, semlegesíti a rákkeltő anyagokat, és megakadályozza a tumor növekedését.
- Alfa-tokoferol cuccinate: Noha a mechanizmusa még ismeretlen, úgy tűnik, ez az antioxidáns többféle típusú rákot is meggátol, beleértve a leukémiát, az agydaganatokat és a prosztatarákot is.
- Glikozil isovitexin: A leghatékonyabb antioxidáns, amit ismerünk, mivel nemcsak zsírban, hanem vízben is oldódik. A sejtmag külső és belső membránján is áthatol, és ezáltal közvetlenül a sejtmagban fejti ki hatását. Így a szabadgyökök által létrehozott káros oxidációs folyamatokat is vissza tudja fordítani. Csökkenti a vérnyomást, megakadályozza az érelmeszesedést, természetes antibiotikumként hat, és segíti az egészséges bélflóra kialakulását.
Az árpafű hatása:
- Az árpafű könnyen felszívódik az emésztőrendszerben, hozzájuttatva szervezetünket a nélkülözhetetlen táplálékokhoz. Antioxidáns hatása megvédi a szervezetet az alapvető károsodásoktól, erősíti az immunrendszert.
- Gazdag energiaforrás, ezért hasznos sportolóknak és, akiknek szükségük van többletenergiára. Magas ásványianyag-tartalma jelentősen enyhíti az allergiás tüneteket, és csökkenti a fogszuvasodás veszélyét. Rostjainak köszönhetően szabályozza az emésztést, javítja a szellemi és fizikai erőnlétet.
- Az árpafű nagy segítség a szervezet elsavasodásából eredő betegségben szenvedőknek, fekélybetegeknek a gyomorsav megkötésére, a savtermelés szabályozására, a szervezet lúgosítására, a Candida albicans leküzdésére.
- Szív- és érrendszeri betegségek, magas vérnyomás, magas vér-koleszterin szint esetén, erős kimerültségben, állandó levertségben szenvedőknek. Jótékony hatással van a sejtképződésre, a hasnyálmirigy működésre. A kínaiak és rómaiak már évszázadokkal ezelőtt is használták potencianövelő szerként.
- Tökéletes táplálkozás kiegészítő mindazok számára, akik rendszertelenül étkeznek, kevés friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanak, akiknek emésztési és felszívódási problémáik vannak, valamilyen hiánybetegségben szenvednek, fokozott szellemi vagy fizikai megterhelésnek vannak kitéve.
- A zöld levelek fogyasztása kifejezetten ajánlott vérszegény embereknek, várandós anyáknak, vegetáriánusoknak a vérképzéshez. A benne lévő keserűanyagok jó hatással vannak a hasnyálmirigyre, a gyomorra, a májra, valamint a vesére. Óriási segítséget nyújt a sugárkezelésben, mivel átalakítja a negatív radioaktivitást.
- A legújabb szépítőszerként tartják számon, mivel az öregedési folyamatokat lassítja, sejtmegújító hatása miatt pedig a már meglévő szarkalábak mélysége is enyhíthető vele. Magas C-, B- és E-vitamin tartalmának köszönhetően erősebbé és ellenállóbbá teszi a hajat, rendszeres fogyasztásának köszönhetően eltűnnek a körmökről a vitaminhiányra utaló fehér foltok.
- Az új sejtek növekedésének elősegítésével segít meggyógyítani az olyan bőrbetegségeket, mint az ekcéma. Pattanások és fekélyek kezelésére is alkalmas.
- A frissen elkészített ital kondenzált napfényt tartalmaz, napenergiát és a test felfrissüléséhez szükséges elektromos áramot raktároz.
|
|
|